Hae tästä blogista

23. lokakuuta 2013

Nuukuutta kerrakseen...

Nuukuus-vuosi on alkanut aika lupaavasti. Rahaa on säästetty, ostamisiani olen punninnut todella hartaasti ja pitkään. Mitä saisin käytettynä? Mitä todella tarvitsen kotiini uutena ja mitä en. Asioita harkitsen viikkoja, kuukausia. Etsin sopivaa, halvempaa ja käytettyä. Mutta jos sitä sopivaa ei löydy käytettynä, se on ostettava uutena. Valitettavasti. Paitsi jos ei osta ollenkaan, ei menetä rahaakaan.

Kyseessähän yleensä ei ole mitään suurta ja kallista. Pientä kodintavaraa. Harkitsen todella, todella kauan kaikkea mitä ostan, mikä saa välillä vähän outojakin piirteitä. No säästämistä tarvitaan. PALJON. Joku voisi sanoa että "joku raja nyt tohonkin, ostat sen, minkä tarvitset sen kummempia miettimättä ja that's it".

Mutta. Nyt se ei vaan käy. Joudun perustelemaan ostoksiani lähinnä itselleni, myös miehellenikin. Mutta suurin sensuuri käy itselläni.

Esimerkiksi nyt kahvikapseliteline olisi ihan tosi kiva juttu. En halua säilyttää kauniita kapseleita ostopahvirasioissa. Pahvit tosin voi kierrättää pahveihin. Mutta haluan ne näkyville pöydälle. Kapselitelineet maksavat rahaa. Uutena ne on ostettava. Voiko sellaista pyytää joululahjaksi?

Kävin katselemassa eräässä isossa kaupassa telineitä. Oli kolmion muotoista pyörivää, muovista litteää johon mahtui tosi vähän ja tämännäköinen metallinen kapseliteline johon mahtui tosi hyvin kapsuleita.

Yhden hyvän vaihtoehdon löysinkin mutten vaan voinut ostaa sitä. Sitä täytyy harkita! Ja tarvitsenko sitä oikeasti? Meidän keittiön tasot on jo täynnä kamaa. Eikö niitä laatikoita voisi pitää vain siellä yläkaapissa? Taitaa mennä kaappien järjestely uusiksi!

Yksi vaihtoehto on ollut myös ostaa peltinen rasia pöydälle. Tarpeeksi suuri, jotta sinne mahtuu paljon kapseleita. Se ei saisi olla kovin kallis, ja mielellään käytetty. Olen kierrellyt kyllä kauppojakin etsien sopivaa.

Mutta nyt se löytyi! Eipä ollut edes hinnalla pilattu. Se ei ole teline vaan laatikko, peltinen laatikko ikkunalla. Vain mitä olette mieltä?

Täydellinen omasta mielestäni.

Sinne jäi kauppoihin ja nettiin kalliit telineet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat