Hae tästä blogista

3. huhtikuuta 2016

Minä ja tyylini

Tuskailen välillä todella paljon sitä mitä pukea päälle. Vaatteet ovat kyllä oikean kokoisia ja niitä on ihan tarpeeksi mutta yhdistelmiä on välillä vaikea keksiä. Nyt kun kevät antoi itsestään merkkejä, vauhdilla kasasin tylsät, mustat pitkähihaiset vaatteet ylälaatikkoon odottamaan seuraavaa syksyä ja pengoin innoissani kevät-kesävaatteet esille.

Tämä on yleensä riemunkiljahduksiin päättyvä episodi. Jes, vihdoin jotain värikästä päälle. Vihdoin jotain muutakin kuin ruskeaa, mustaa ja ankeaa päälle. Siltä musta on tuntunu lokakuusta lähtien, mikä on kyllä ihan oma valinta. Talvivaatevarasto on pieni. Siis tällä tarkoitan ihan sisävaatteita. Farkkuja kyllä on tarpeeksi, sen piti huolen vaatteidenvaihtoileet syksyllä 2015 ja ulkomaanmatkat v 2014.

Mutta nyt. Ylälaatikosta löytyi kyllä kaipaamani värikkäät yläosat, t-paidat ja helleasut. Mutta yllätyksiä en löytänyt. Löysin ne samat jotka olin pakannut syksyllä pois. Pieni pettymys. Ja helleyläosille ja ranta-asuille ei tänä kesänä ole käyttöä koska ulkomaanmatka on pienimuotoisempi kuin yleensä. Ja mistä sitä Suomen kesästä koskaan tietää..?

 Olen ollut uusien vaatteiden ostolakossa jo vaikka kuinka monta vuotta ihan omasta tahdosta. En ole edes löytänyt kaupoista mitään ostettavaa vuosiin enkä ole tarvinnutkaan. "vuosi ilman uusia vaatteita" -kampanjassa olen ollut mukana vuosia tietämättäni ja julkisestikin. En piristä itseäni uusilla vaatehankinnoilla mutta onko se kokonaan kiellettyä. Haluta jotain uutta joskus?

Nyt iski isolla kirpputorilla ostoahdistus. Olisin halunnut löytää tietynlaisen esim. Neuletakin, mutta tarjontaa on niin paljon. Ahdistus siitä että käytävillä on ahdas liikkua. Jos yrität katsoa vaaterekkejä, ne ovat liian lähellä toisiaan ja vaatteita on niin paljon että henkarit ovat liimautuneet toisiinsa kiinni.mJa jos kumarrut alas lattiatasoon penkomaan ikeankasseja, joku varmasti kompastuu sinuun ja kaatuu pitkin pituuttansa kaikkien eteen kapealle käytävälle ja saat syyt niskoillesi. Näin ollen en pengo enää kasseja (varsinkaan sisäkirppiksillä).

Pukeutumistani ohjaa ja ajatuksia pukeutumisesta siivittää myös ikäni. En ole enää mikään kakskymppinen. Enkä edes kolmekymppinen. Miten muut ikäiseni pukeutuvat? Onko ok pukeutua nuorekkaasti vai mitä vaatteita mun kuuluisi käyttää? Mikä kuuluu yhteen ja mikä ei? Alaosat on tällä hetkellä yksivärisiä ja yläosiin haluan väriä. Haluan kestäviä vaatteita, jotka eivät kulahda ensimmäisen pesun jälkeen ja jotka kestävät aikaa. En halua muotivirtauksiin mukaan, Paitsi jos siihen kuuluu oranssiväri. Sitten olen täysillä mukana ;) mutta silloinkin mietin todella tarkkaan, tarvitsenko jotain tiettyä vaatekappaletta.

Ihmiset myyvät todella paljon vanhoja vaatteitaan kirppiksillä mikä on siis vaan hyvä juttu. Mutta voisin vaikka vannoa etteivät saa takaisin niistä edes puoliakaan mitä ovat itse maksaneet. Ja sitten ne päätyvät kierrätyskeskuksiin, UFF: lle ja Fidaan.. Toivottavasti eivät enää sekajätteeseen! Housuja kun on vaikea koettaa niin jäävät myymättä. Ihmisten tulisi nähdä omien että myytävien vaatteiden kierrätysmahdollisuus ja sekä se että niistä voi tuunata toisennäköisiä, toisenlaisia tai jopa toisen värisiä. Tunnustan että olen itsekin tässä laiska mutta aina voi yrittää piristää vanhaa vaatetta jollain koristeella.

Tällä hetkellä ajattelin tuunata pari neulepaitaa ja villapaitaa ja laukkua virkkaamillani jutuilla. Yritän saada ne valmiiksi huhtikuun aikana ja jos saisin kuviakin laitettua koneelle voisin esitellä niitä täällä. 

Etsin yksinkertaista tyyliä joka kestää aikaa ja pesuja. Ja pienet vaihtelut tekevät terää pukeutumisessakin.

2 kommenttia:

  1. Mun seuraava projekti on värjätä kaikki haalistuneet entiset mustat vaatteet takaisin mustiksi. Johan pääsevät taas käyttöön! :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on myös hyvä idea! Toivotan onnea projektille! Noi tekstiilivärit on hyvä keksintö ja helppo kun voi tehdä omassa pesukoneessa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat