Hae tästä blogista

17. huhtikuuta 2017

Vuoden 2017 projekteja

Alkuvuosi 2017 oli täynnä lupauksia ja odotuksia. Mitä kaikkea ihanaa sitä virkkaisin taas uudella innostuksellani. Ajattelin että tekisin paljon virkkuutöitä, koska siinä saa Arjen keskelle luksusta ja muuta ajateltavaa ja sitten minulla oli ajatus että blogiin kirjoittaminen tulisi aktiivisemmaksi kun olisi aina jokin idea. Postaussarja, jota jatkaa helposti.

Tietysti mutkia tulee aina matkaan eikä elämä ole sitten niin yksinkertaista. Instagramiin on helppo lisätä kuvia. En ole saanut aikaiseksi yhdistää kännykkää ja tietokonetta niin että kuvien lisääminen olisi helppoa kuin heinänteko blogin kirjoittamisen yhteydessä.  Arkisin on lähes mahdotonta löytää virkkausaikaa. Iltaisin yleensä kaadun sänkyyn (tai pelaan silmäni pilalle erästä mobile-peliä, joten silmät eivät taivu enää virkkaamaan). Menoa ja meininkiä on lasten harrastusten, oman liikunnan, työssäkäynnin ja kaupassakäyntien välillä niin paljon että yritän pyhittää viikonloput istumiselle. Aika hyvin on onnistunut.

Mitä projekteja olen sitten aloittanut? Pari-kolme on varmasti aina kesken mutta nämä seuraavat ovat nyt vallalla ja lankakerät täyttävät yhden nurkkauksen olohuoneestamme.

Jämälankapeittoprojekti edistyi alkuvuodesta vauhdilla. Löysin ennestään virkattuja isoäidinneliöitä ja innostuin uudestaan. Aloin tekemään itselleni torkkupeittoa. Värit eivät ole niin tarkkoja ja todella käytän vain toisten jämälankoja; sukulaiset kutovat paljon sukkia joten heiltä olen hamstrannut loppukeriä. Värejä on montaa erilaista ja paloja alkaa olla jo niin paljon että yhdistäminen on ajankohtaista. Maaliskuun lopulla Langat uhkasivat loppua ja väritys tummua jopa synkkyyteen asti. Mietin mistä saisin kätevästi lisää seitsemän veljestä -lankoja. Ystäväni sitten ehdotti että aloittaisin toisen peiton tekemisen joten saisin kuin itsestään jämälankoja. Loistoidea!

Innostuin hieman kun samainen ystävä ilmoitti että nyt saisi lankoja netistä alennuksella joten tilasin sinivalkoisia lankoja Suomi100-peittoon. Jotta peitosta ei tulisi liian yksitoikkoinen minun makuuni, tilasin kerän turkoosia, oranssia ja keltaista joita aion sirotella piristämään. En tiedä vielä kenelle teen sinivalkoisen torkkupeiton, selvinnee kun saan virkattua lisää paloja.

Olen ottanut vaihtelun vuoksi myös pikkuprojekteja. Tyttäreni luopui virkatuista pesulapuista, joita tein ystäväni kanssa hänelle reilu vuosi sitten. Vanulaput kaupassa eivät maksa juuri mitään, mutta nämä itse virkatut ovat ekologisempia kun ne voi pestä ja käyttää uudelleen. Jaoin löytöni instagramissa ja lappusista innostui toinen ystävä. Ryhdyin sitten hommiin ja virkkailin pallosia  Tallinnasta ostamastani Alize Bamboo fine-langasta. Tein kaksinkertaisesta langasta koska lanka on niin ohutta ja lappuset ovat ihanan kirjavia kun voi yhdistää kaksi lankaa. Paljon lappusen virkkaaminen ei vie aikaa mutta ainakin minulla se vaatii aikamoista näppivoimaa että saa pyöräytettyä pallon. Ohje on kotivinkin ja sen löytää täältä klik.

Sukulaiseni pyysi minua virkkaamaan kesäpöytäliinaansa painot ja minähän innostuin tekemään pääsiäiseksi sellaiset. Tosin pääsiäisenä oli sitten liian kylmä että olisimme voineet syödä ulkona, mutta odottavatpa sitten kesäilmoja. Pöytäliinojen koristepaino-ohje löytyy niin ikään kotivinkin sivuilta.

Liikuntaprojektit  ovat menneet omalla painollaan. Olen päässyt liikkumaan aina kun olen halunnut ja otinpa vielä lisäksi Heiaheia-sovelluksesta Lankku-haasteen vastaan. Ensimmäiset kaksi viikkoa takana ja edistystä on tullut. Voin suositella :)

Tästä tämä taas jatkuu. Elämä ainakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat