Hae tästä blogista

3. helmikuuta 2017

Tipaton Tallinnassa

Olimme tyttöporukan kanssa suunnitelleet kuukausia reissua Tallinnaan. Vähän ostoksia, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Jokainen varasi oman matkansa ja niin yhtenä lauantaina kokoonnuimme Länsisatamaan, kukin omalla tavallaan kirjautuen sisään ja lippunsa lunastaneena.

Ensimmäisenä suuntasin ystävän kanssa Karnaluksiin, tietysti. Olin käynyt joulun välipäivinä jo hamstraamassa tiskirättilankoja ja nyt etsin vain muutaman välttämättömän koukun ja seitsemän veljeslankaa mummille. Se kierros oli sillä kertaa nopeasti tehty ja suuntasimme ennaltasovittuun tapaamispaikkaan. Pohdimme hyvää ruokapaikkaa ja "matkaoppaamme" Tiesi hyvän paikan joka olisi n. 4 kilometrin päässä. Ajattelimme josko taksilla pääsis kivasti, voisi sitten kävellä vaikka takaisin. Probleema oli vain siinä että meitä oli sekalainen seurakunta eli pariton määrä eikä taksit ottaneet ylilastia kyytiinsä.

Pohdittuamme hiukan, päätimme ottaa reilusti kaksi taksia ja hurauttaa komeasti paikalle. Törkeen halpaa, voin vaan suositella, alle 8€ maksoi se lysti!

Paikka oli tupaten täynnä, se F-hoone. Paikallisia, turisteja ja jouduimme odottamaan pöydän vapautumista baaritiskillä. Ystävät menivät tilaamaan juomiaan ja minä istuin baarijakkaralle ja mietin.

Baarin takaseinällä pullorivistöt komeilivat peilin edessä. Tutun näköisiä pulloja. Liitutaulu seinällä huusi kuumia juomia, glögiä olisi tarjolla ja irish coffeeta ja muita lämpöisiä juomia tammikuun tuiskuihin. Puheensorina täytti korvat huumaavasti. Ystävät saivat juomansa ja minä. En tilannut mitään. Itse asiassa siinä iskostui hyvin tämä karu tammikuun todellisuus. Istun baarissa enkä tilaa mitään. Minua ei häirinnyt kaverien juomat, minulta ei kysytty mitään onneksi ja jätin alkudrinkin tilaamatta. Päätin olla kuivin suin ennenkuin on ruoan tilaamisen aika.

Ahdisti. Ihan hieman ahdisti se tilanne jossa olin. Totesin sen ystävälle ääneen ja samaan aikaan sanoin ettei haittaa vaikka muut juo. Onpahan toisenlainen perspektiivi elämään. Erilainen mihin olen tottunut.

Kymmenen minuutin päästä saimme pöydän ja tilasimme ruokaa jotka eivät olleet hinnalla pilattuja nekään. Tilasin juomaksi sitruunalimua, joka osoittautui todella hyväksi valinnaksi. Meille luvattiin ruoka puolen tunnin odotusajalla, mutta loppujen lopuksi ruoka tuli 1h 10 min myöhässä. Luulen että siitä hyvästä saimme myös alennusta ruoan hinnasta.

Tilasimme taksin koska ilta venähti pitkäksi ja saimme tilataksin. Voi sitä riemua! Minä ja muutama muu pikkuhiprakkainen ystäväni. <3

Loppuilta kuluikin sitten ostoksia tehdessä ja laivalle päästyämme olimme hieman poikki.

Että sellainen Tallinnan reissu. Suosittelen taksilla ajoa (halpa), ravintolaa F-hoone (viihtyisä ja todella hyvä ruoka), joka ei ole niin keskustassa (osoite Telliskivi 60A) ja Karnaluksia tietysti (osoite K.A.Hermanni 1) lankahulluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat