Hae tästä blogista

12. lokakuuta 2014

Yhden vaatteen kiertokulku

Niinkuin useimmat teistä ovat huomanneet, en juuri shoppaile vaatteita. En osta niitä uutena enkä juurikaan myös käytettynä. Ja jos ostan, harkitsen, tarvitsenko oikeasti ja onko vaatekaapissa tilaa. Poikkeuksena tekee ihan muutama merkki, kuten Desigual, Levi´s ja kengät. Toki teen myös heräteostoksia kuten varmasti useimmat, mutta nyt olen vaan tajunnut että mitä vähemmän vaatteita, sitä paremmin ne mahtuvat kaappiin ja sitä parempi mieli mulla on.

Puolisen vuotta sitten ihailin eräässä Prismassa yhtä vaatekappaletta. Se oli tietysti oranssi. Se oli sellainen napiton collegeneule, jota ei saanut kiinni, mutta suojaisi kesäillalla käsivarsia ja selkää. Kevyen tuntuinen ja mukava. Kokeilinkin sitä, mutta siinä vaiheessa 30€ tai jotain tuli vastaan. En varmaankaan tarvitsisi sitä, vaikka ihana se olikin. Jätin henkarille roikkumaan.

Aina välillä Prismassa käydessä kävi mielessä tuo ihanuus. Miten ihanaa olisi pitää ihan uutta vaatetta päällä. Tässä vaiheessa en kyllä ollut tietoinen materiaalista tai merkistäkään, vain siitä että se oli oranssi.

Sitten se tuli kesällä alennukseen, puoleen hintaan! Josko sitten...? Kokeilin uudestaan, vielä löytyi sopiva kokokin. Mutta sitten tuli mieleen että miten epäkäytännöllinen se sittenkin on. Sitä ei saa kiinni, se on kuitenkin kovin ohut (katson ja mietin aina voiko sitä käyttää vuoden ympäri vaikka useimpia vaatteita ei olekaan tarkoitettu siihen) ja se on vaan oranssi valkoisilla kuvioilla.

Tein päätöksen: En edelleenkään tunne kovin tarvitsevani sitä joten en ostanut sitä.

Käydessäni päivänä eräänä Fida lähetystorilla, huomasin jotain tuttua vaaterekissä. Siellä oli myynnissä juuri täsmälleen samanlainen neuletakki, jota on tuskin kukaan koskaan käyttänyt, se on ostettu vain siksi että se on uusi ja näyttää henkarissa hyvältä...

Mietin vaan että kuka mahtoi sen ostaa, millä hinnalla, ehkä sovittamatta, ja hyljännyt sen aika nopeasti...

Vaatteiden kiertokulku....

Surullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat