Hae tästä blogista

29. maaliskuuta 2016

Alkuvuoden liikunnan ilot

Olen ollut niin ahkera liikkuja alkuvuoden että ihan itsekin ihmettelen asiaa! Ihana ystäväni antoi joululahjaksi lahjakortin kuntosalille, mitä ensin hieman kauhistelin. Minä? Kuntosalilleko?

Loppujen lopuksi se on ollut riemuvoitto. Minua on kannustettu lähtemään salille, koska kotona harjoittelu ei oikein koskaan ole ottanut tulta alleen, vaikka sitä on yritetty monta vuotta.

Vuonna 2008-2009 tosin tartuin haasteeseen ja aloin liikkumaan enemmän ja syömään järkevämmin, joten paino tippui huomaamatta kymmenisen kiloa ja siinä ollaan pysytty nämä vuodet. Mitä hitaammin ylipaino tippuu, sen pysyvämmin se ei tule heti takaisin ja pysyykin poissa. En käyttänyt mitään laihdutusvalmisteita, mutta söin iltaisin vähemmän ja muutenkin fiksummin. Lisäsin hedelmiä ja kasviksia ruokavaliooni ja join vettä.

Salibandy on myös vetänyt minua puoleensa. Olen harjoitellut ahkerasti maalivahtina oloa ja ensimmäinen harkkamatsikin meni suhteellisen hyvin, koska voitimme. 5 palloa päästin ohitseni, mutta jännitys oli kyllä niin kova että ihan sen piikkiin ne laitan. Todellinen tulikoe joukkueellemme tulee olemaan huhtikuun lopussa kun osallistumme pieneen turnaukseen. En omasta jaksamisestani ole huolissani vaan kanssasisarista jotka juoksevat 3-4 peliä kentällä. Se vaatii jo kuntoa.

Pilates ajautui elämääni elokuussa 2015 ja siitä on kyllä ollut hyötyä selkäkipujen hoidossa, mutta luulen että se ei jatku enää ensi vuonna.

Olen ottanut polkupyöräni jo käyttöön tänä keväänä ja huristelen sillä töihin. Pikkumatkahan se on mutta niin nopeaa on mennä, etten luovu siitäkuin ankaran pakkasilman takia.

Roskakävelyjä on myös tullut harrastettua, roskia näkyy nyt kun lumi sulaa.

Millaista liikuntaa sinä harrastat mielelläsi?

Pahoittelen kuvien puuttumista. Tietokoneeni ja kännykkäni eivät ole vielä yhteistyössä :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat