Hae tästä blogista

12. joulukuuta 2012

Kunnon äidin kuhavuoka

Ote kirjasta " Stressaavatko neuvolan puheet terveellisestä ruokavaliosta?"

Aina välillä tulee yllätettyä lapset, nuo kasvisruokaa rakastavat kullanmurut. Yrittänyttä ei laiteta, sanon minä.

Joskus pitää olla tarjolla muutakin kuin jauhelihakastiketta tai maksalaatikkoa...

Valitettavasti ruoka valmistui jo edellisenä päivänä ja meni muihin suihin ennenkuin ehdin kuvaa ottaa. Mutta ensi kerralla sitten!

Ohje on kirjasta Yksikätisten keittokirja.
Kirjoittaneet Senja Larsen ja Riitta Aukia vuonna 1996.

Kunnon äidin kuhavuoka

1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni parsakaali (jätin itse pois, vähentääkseni kasvismäärää ja kammotusta)
1 purjo (hups, tämäkin jäi pois)
1 porkkana
öljyä voiteluun
4 kuhafilettä (nahattomia) (Meille riitti 2)
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa

Kastike:
2 dl kevytranskankermaa ( en mä kevyttä löytänyt mutta ranskankermaa kuitenkin)
1 dl kevytkermaa
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl Aromat-suolaa (käytin tavallista)

Lisäksi:
1/2 dl tillisilppua (tämäkin jäi laittamatta. ei ollut listassa)

Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo ja porkkana.
Laita kasvikset mikrovuokaan. Kypsennä täydellä teholla (laitoin tilkan vettä mukaan) n. 8 minuuttia.
Öljyä uunivuoka ja nosta kuhafileet vuoan pohjalle. Purista sitruunanmehu päälle ja mausta suolalla. Lisää kasvikset kalan päälle.
Sekoita yhteen kermat ja mausta. Kaada päällimmäiseksi uunivuokaan.
Laita 175C uuniin n. 30 minuutiksi, kunnes kala on kypsää ja valkoista. Koristele tillillä.

Oli kyllä suussasulavaa, sen teki varmaan noi kermat johon en ole tottunut. Kesäkurpitsa ja porkkana riittivät ihan hyvin, varmaan voi laittaa mitä vaan..

Kokeilemisen arvoinen!

Noh, kala maistuu aina lapsille, kasvikset (pehmeät) eivät. Niin tälläkin kertaa. Minä herkuttelin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat