Hae tästä blogista

14. tammikuuta 2013

Ensi kesänä me reissataan taas!

Mä suunnittelin kesän lopussa että kirjoitan postauksen siitä mitä kannattaa ottaa huomioon kun lähtee lasten kanssa reissuun.

Se sit jäi.

Ja nyt tuli uudestaan se mieleen kun katselin vahingossa blogin viime kesäreissujen kuvia.

Nämä kokemukset tukevat matkailua lähinnä Euroopassa, itse kun en ole matkustanut sen ulkopuolella ja nämä ovat vain minun näkemyksiäni. Ja lapset ovat jo koululaisia..

* Varaa eväitä matkoille (lentokone, junamatka yms) ainakin menomatkalle. Kioskeilla on kallista ja toisen maan herkut ei ehkä ihan uppoa heti nälkäiselle lapselle. Parhaita ovat hedelmät, välipalakeksit, energiapatukat ja keksit ja jossain määrin karkit.

* Opeta lapsesi juomaan jo kotona hiilihapotettua vettä. Jos/kun ostat vahingossa ekaa kertaa pullotettua vettä, se ihan varmasti on hapollista jota lapsi ei ole tottunut juomaan.

* Selvitä voiko paikallista vesijohtovettä juoda, säästät pulloveden hinnan (joka tosin on yleensä aika paljon halvempaa kuin kotimaassa).

* Aloita maitohappokuuri jokaiselle jo ennen matkaa ja jatka sitä lomaillessa. Apteekissa myydään huoneenlämmössä säilyviä tuotteita.

* Pakkaa mukaan parit haarukat, lusikat, veitset. Jogurtit ja hedelmät ovat hyviä lapsille iltapaloiksi ja aamupalaksi missäpäin ikinä matkustatkin. Vanhemmille mukaan korkkiruuvi :)

* Varaa tekemistä junamatkoille, miksei lentokoneeseenkin. Kirjat, erilaiset pelit (magneetilla) ja oppi&ilo puuhapakkaukset on parhaita. Meillä lapset "hauskuuttivat" kanssamatkustajia pelaamalla keskenään shakkia...

(lisäilen tänne sitä mukaan kun tulee mieleen, kerro sinäkin omia hyviä kokemuksia kommenttiboxiin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat