Hae tästä blogista

26. elokuuta 2013

Vain Pahaa Unta

 
Varmasti useat meistä näkevät pahoja unia. Toistuvasti, kerran kuukaudessa, kerran vuodessa... Minä kuulun niihin jotka näkevät ainakin kerran kuukaudessa jonkun ahdistavan unen ja yleensä en näe sitä uudestaan, jos kerron sen läheiselleni. Toisaalta jotkut unet sitten tulevat uudestaan ja uudestaan.
 
(etukansi)


Sain vihjeen uudesta kirjasta joka ilmestyi elokuun alussa, ystävältäni. Sen nimi on Vain Pahaa Unta ja sen ovat kirjoittaneet Aino (s. 2005) ja Ville Tietäväinen (s 1970). Isä ja tytär.

Uni: Puput
 
Aino oli 3 vuotias kun hän näki ensimmäiset pahat unet joista pystyi kertomaan. Isä kirjoitti ne ylös ja pyysi tytärtään kertomaan unistaan jotta ne katoaisivat. Kirjassa on unia noin neljältä vuodelta.

Ville piirtää taitavasti tunnetiloja sarjakuvien keinoin, joissa he käyvät unia läpi. He ovat kuvittaneet painajaiset ja yölliset kauhukohtaukset kumpikin omilla piirroksillaan. Taitavasti ja sulavasti isän ja tyttären piirrokset sulautuvat mukaansatempaavaksi tarinaksi, jota haluaa lukea uudelleen ja uudelleen. Ihanasti kirjaan on myös kuvattu prosessi siitä mitä Aino ajattelee unien julkituomisesta.


(tämä kuva ei millään suostu kääntymään oikein päin, pahoitteluni)
Uni: Hotelli

Uni: Jätti ja kääpiö


(takakansi)Isän näkemys riippusiltaunesta. Kirjassa on myös Ainon näkemys

Olen lukenut useita lehtileikkeitä aiheesta ja kuunnellut pätkiä radiohaastatteluista sekä tietysti tämän kirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat