Hae tästä blogista

8. tammikuuta 2017

1. viikko ilman

Miten helppoa on olla juomatta alkoholia suomalaisessa yhteiskunnassa? Nyt kun itse on ollut juomatta 6 päivää, huomaan asioita jo tässä ihan kotioloissa ja omissa mietteissäni.

HUOM. Nämä kirjoitukset ovat minun mielipiteitäni ja minun elämästäni, Tämä ei ole mikään ohjenuora tai opas kenellekään. Ei tarvitse vetää hernettä nenään mutta kommentoida toki saa ja esittää omia mielipiteitä ja kokemuksia. Tämä ei varmasti ole kovin yleistä että blogeissa kirjoitetaan aiheesta. En ole itse ainakaan törmännyt aihetta käsitteleviin blogeihin, en ole kyllä etsinytkään. Blogiani pystyy kuitenkin kuka vaan lukemaan joten pyydän että asiat pysyy asioina.

Ensimmäisenä varmasti tulee mieleen ihmisille, kun kieltäydyn (naiset) viinilasillisesta, että oletko raskaana? Sitten varmaankin kysytään että yritätkö tulla raskaaksi. En ja en. Lapsiluku täynnä.

Sitten on näitä tilaisuuksia joissa "kuuluu" juoda. Yksi lasillinen juhla-aterian kanssa, kuoharit uutena vuotena, vappukuoharit vapun kunniaksi, Synttärihumalat, menen "yhdelle" (kahdelle, kolmelle..), Jouluglögit, juhannuskaljat, saunakaljat tai -siiderit. Illanvietot, risteilyt ja vuosipäivät. Tilaisuuksia on todella monia. Ja jos olet aina ollut se joka juo, on monen vaikea ymmärtää, mikset nyt voi ottaa vaikka vain yhtä?

Yhden jälkeen tulee luonnollisesti kaksi ja kolme ja niin edelleen. Yhdestä ei tule mitään oloa. Tai tarvitseeko edes? Kyllä sanoisin ihan kenelle vaan että harvoin se jää vain yhteen. Miksi sitten ylipäätään juoda? Humalahakuisuus on se mihin on totuttu. Ei kukaan juo vain yhtä. (tietysti löytyy heitäkin, en sitä sano)

Olen lukenut että alkoholi poistuu elimistöstä kokonaan kolmessa (3) kuukaudessa. Kolmessa. Se on hurjan pitkä aika. Maksa alkaa polttamaan alkoholia ja se ei polta sitten mitään muuta. Aika tehokas aine. Tässä pieni maininta maksan toiminnasta. Parissa kuukaudessa saa lähes terveen maksan. En ole ollut mikään suurkuluttaja tähän asti, mutta jos itse huomaa että nyt on liikaa koukussa, niin silloin kannattaa miettiä mikä on järkevää.

Eilen oli ensimmäinen perjantai pitkään aikaan kun en juonut lasillistakaan alkoholia. Yleensä on tulee juotua yksi kaksi. Itsellä huomaan että sitten ei jaksa tehdä oikein mitään järkevää koko viikonloppuna koska haluaa rentoutua myös lauantaina. Yöuniin alkoholin juominen vaikuttaa omalla kohdalla kahdella tavalla. Toisaalta se auttaa nukahtamaan helpommin, mutta toisinaan unet ovat katkonaisia, Uni on aika levotonta ja painajaisia näen useammin. Olen myös aika harhainen, herään ja kuvittelen olevani jossain muualla, seinät kaatuu päälle tai sängyssä on esimerkiksi jotain vikaa.

Viikon aikana olen nukkunut tavallista paremmin. Nukahdan ihan tavalliseen tapaani. Jaksan touhuta kotona ja eritoten jaksan lähteä kuntosalille, myös viikonloppuisin.

Raportoin lakostani aika ajoin joten pysykää kuulolla. Omia ajatuksia saa jakaa kommenttiboksin puolella :)

(Pahoittelen edelleen kuvatonta blogia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat