Hae tästä blogista

2. marraskuuta 2015

Unten mailla on ihmeellistä


Tiedättekö sellaista vekotinta joka ripustetaan sängyn yläpuolelle ja nappaa pahat unet pois ja antaa tilaa hyville unille. En usko että olen koskaan sanonut tätä asiaa ääneen, olen vain ihaillut näitä matkamuistokaupoissa ja elokuvissa. Tahtoisin unisiepparin.
 
Äitini palasi matkoilta tässä vähän aikaa sitten ja toi mukanaan unisieppareita. Ei voi olla totta! Hän oli löytänyt minulle oman, oranssisen! Se on kaunein näkemäni ja tiesin heti mihin sen laittaisin. Englanninkielinen teksti kuuluu näin: "As a Native American legend is told, by hanging a dream catcher over your sleeping area the bad dreams will be deterred by the bead in the feathers will attract and allow the good dreams to pass throught".

Ensimmäisenä ja toisena yönä näin oikein tosi hyviä unia. Kolmantena yönä näin niin pahaa painajaista että olin puhunut jotain ääneen ja neljäntenä testiyönä näin taas pitkän syvän unen. Kyllä siinä on tehoa, edes jonkinlaista.


Muutama vuosi sitten työkaverini antoi minulle lahjaksi huolinuket. Niissä oli lappu mukana: "Kun laitat nuket tyynysi alle, ne huolehtivat huolesi puolestasi. (Guatemalalainen kansanuskomus). Rasiassa on kuusi pikkuruista huolinukkea - yksi jokaiselle arkipäivälle. Sunnuntaille nukkea ei tarvita: silloin levätään eikä huolehdita muutenkaan". Nuket on ostettu Ruohonjuuresta ja ne kyllä toimivat. Tehokkaita pikku-ukkeleita. Sunnuntaisin kyllä minä ainakin murehdin tulevan viikon asioita niin paljon että tarvitaan yhteisvoimaa ja laitan kaikki nuket yhtäaikaa tyynyn alle.


Millaisia ihania ja hassuja uskomuksia sinulla on unista ja unensaannista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat