Hae tästä blogista

8. marraskuuta 2015

Vältä joulustressi ja osta lahjat jo nyt!

Tätä toitotetaan. "Osta sitä ja osta tätä." "Nyt on edullista. Mistään et saa näin halvalla." "Joululahjat puoleen hintaan!"

Kaupat ja varastot ovat joutuneet miettimään jo 8 kuukautta sitten mitä ensi jouluna lapsille ostetaan joululahjaksi. Se on aika paljon se. Ennustajanlahjoja melkein pitäisi olla.

Miten olisi lahjakortti yhdessäolemiseen? Ollaan yhdessä ilman hilavitkuttimia ja älypuhelimia ja kannettavia. Pelataan lautapelejä ja vaikka herkutellaan.

No joo, olen hieman radikaali mutta oikeesti. Mihin ne lapset (Kyllä, kyllä meidänkin lapsille ostettiin sitä ja tätä ja on jo myyty eteenpäin jne.) tarvitsevat kaikkea sitä krääsää? Ihan ahdistaa heidän puolestaan. Vuokrataan varasto että lelut mahdutaan säilyttämään!

Minä aion tänä vuonna keskittyä ajan antamiseen ja itsetehtyihin lahjoihin. Ne eivät ehkä aina ole se paras ratkaisu jos luulee osaavansa ja sitten ei osaakaan, heh, mutta luulen että saan aikaiseksi sellaisia, mistä pidetään.

Aion myös lapsille välittää sen että antaminen on kultaakin kalliimpaa kuin saaminen. Monta vuotta meni niin etteivät lapset edes toisilleen ostaneet mitään. Nyt sitten eri porukoissa mietitään, mistä joku pitäisi. Esimerkiksi sain toissa vuonna lapsiltani lahjaksi kynttilänsytyttimen, mikä on hyvin ajateltu lahja.

Tahtoisin auttaa vähävaraisia ja apua tarvitsevia omalta osaltani. Vapaaehtoistyönä pystyykin tekemään paljon. Netti on ideoita pullollaan.

Miten sinä vietät joulusi ja mitä ideoita sinulla on aineettomaan jouluun?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat