Hae tästä blogista

1. marraskuuta 2015

Palautteilla on voimaa vai onko?

Kyllä mä vielä löydän tälle blogille oikean suunnan, tarkoituksen ja aihealueen. Sillä välin kirjoittelen teille mitä mieleen juolahtaa, jotta oma mieleni ei pamahda mielensyövereiden mullistuksista.

Kirjoittelin viimeksi teille roskista ja niiden keräämisestä. Suivaannuin niin paljon niistä parkkitikettilipuista että laitoin palautetta lähikauppakeskukselle. Sain hyvän ja mukavan vastauksenkin ja positiivista keskustelua syntyi, pitäisikö ja auttaisiko esim. roskapönttö automaatin läheisyydessä.

Kävin autolla toisessa kauppakeskuksessa ja heillä oli samainen lippusysteemi. Kun ajat ulos parkkihallista, sujautat lipun puomikoneeseen, puomi aukeaa ja automaatti sylkäisee lipun ulos. Siinä vaiheessa laittanet jalan valmiiksi kaasulle, otat lipun ja kaasutat puomin ali ettei se ehdi mennä kiinni. Tässä vaiheessa heitätkin lipun ulos ikkunasta? Tämän porttisysteemin vieressä olikin roskis mutta kuten arvata saattaa, maassa oli lippuja, jotka eivät koskaan osuneet roskikseen. Se on joko liian kaukana, sitä ei heti huomaa ja kun huomaa, pitää ajaa jo pois..  Mieleeni ei tulisi viskoa lippusta maahan vaan viedä se kotiin roskiin. Entä sinun? Laitoin viestiä tästäkin ja eivät kyllä aio siirtää roskista lähemmäksi / kauemmaksi koska osa kuitenkin osuu pönttöön..

Nyt pitää käydä vielä ensimmäisessä keskuksessa katsomassa mitä asialle on tehty. En ole ehtinyt sillä suunnalla roskia kerätä kuin kerran päivässä. Mutta eikö tämä olekin uskomatonta miten välinpitämätöntä porukka on autoillessaan? Tai muutenkin kun miettii mitä roskia tienvarsilta löytyy.

Ja eihän roskaaminen ole kauppakeskusten vika vaan ihmisten asenteen. Ajatellaan varmaankin että jokuhan ne korjaa kuitenkin. Voitko ajatella niin että se joka kerää roskia, ei ehkä saakaan palkkaa ympäristön siisteyden pitämisestä vaan sen tekee joku yksityishenkilö? Ei kaupungin työntekijä eikä kauppakeskuksen siivousihminen. Vaan sinä itse voit vaikuttaa yleisviihtyvyyteen joko olla roskaamatta tai kerätä roskan päivässä. Tai jopa kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat