Hae tästä blogista

30. elokuuta 2014

Korttihulluutta

Kirje. Kortti. Sähköposti. Tekstiviesti. Puhelu.

Minkä näistä vastaanottaisit mieluiten vaikka nimipäivänäsi, syntymäpäivänäsi tai ihan muuten vaan? Minkä lukisit henkilökohtaiseksi?

Minä ajattelin parantaa tapani ja muistaa ihmisiä. Korteilla. Kortilla nimipäivänä ja syntymäpäivänä. Hääpäivänä, vuosipäivänä, ystävänpäivänä tai ihan muuten vaan! Pitääkö olla jokin syy?

Niin kamalan useasti tulee laitettua tekstiviesti, vaikka kuvalla. Sen saa heti perille, juuri oikeana päivänä, vaikka "vähän myöhässä". Mutta se onkin niin tätä päivää, helppo ja vaivaton, mutta samalla aika persoonaton. En sano että huono tapa, "muistinpas!", enkä että ikävä tapa. Ihan kiva että jollain lailla muistetaan :) Tulee kyllä itsekin käytettyä..

Kortti pitää lähettää edellisenä päivänä, ellei jo aikaisemminkin jotta se varmasti tulee perille oikeana ajankohtana. Se pitää olla viimeistään postissa tai postilaatikossa klo 12, 16 tai 17 jotta ehtii saman päivän kuljetukseen. Se kortti pitää muistaa ostaa, siihen pitää laittaa oikea määrä postimerkkejä ja sekä maininta onko ykkös- vai kakkosluokka. Kortteja on myös iso kasa erilaisia, erilaisissa kaupoissa, mutta vielä henkilökohtaisemman oman näköisen saat kortista, jos teet sen itse... Teet joko ison kasan etukäteen tai pari päivää ennen...

Minä kunnostauduin nyt lähettämällä kortteja ulkomailta. Lähetin ison kasan New Yorkista, vähemmän Miamista ja vielä satsin Bahamalta. Olen lähettänyt synttärikortin, nimipäiväkortteja ja kortteja muuten vaan :)

Se onkin sitten jännää koska ne tulevat perille. New Yorkista kuului tulevan alle viikossa, Miamista reilun viikon ja Bahamalta, noh, luulin etteivät tule perille ollenkaan! Nakkasin ne punaiseen, englantilaistyyliseen postilaatikkoon Nassaun keskustassa ja ajattelin sitten että ehkä olisi kannattanut kävellä sinne kilsan päässä olleeseen postitoimistoon. Ne tekivät matkaa kuukauden! Mutta perille tuli, ainakin kolme niistä...

Pienen ongelman tyngän aiheuttaa se ettei sinulla ole ihmisten osoitteita. Toki ne saa osoitepalvelusta, mutta kaikki eivät halua pitää sielläkään näkyvillä.

Kortteja on ihana saada, mutta vielä kivempi niitä on lähettää!

Kenelle sinä lähetit viimeksi kortin?

Bahamalta lähetetyt kortit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat