Hae tästä blogista

2. tammikuuta 2016

Lankalaihiksella

Muutamasta  käsityöblogista olen lukenut ns. Lankalaihiksista. Eli lankoja on niin paljon varastossa että uusia ei saa ostaa ennenkuin vanhat on käytetty. Oman mielikuvani mukaan näillä ihmisillä on varasto täynnä lankoja, joka hyllyllä laatikoita joissa on erilaisia ja eri värisiä lankoja. Aika ihanaa jos on niin paljon lankoja.

Minä olen ostanut elämäni aikana ehkä 2-3 villalankakerää. Loput pikkukerät ja langat olen saanut äidiltäni ja mummilta. He kun kutovat ja virkkaavat valtavasti ja sukista ja lapasista jää aina pikkukerä ja olen niitä sitten pyytänyt ja saanut osani.

Ostin joulukuun lopulla Tallinnasta bambulankaa ja innostuin virkkaamaan tiskirätin. Hieman huteraa oli kun koukku oli liian iso. Päätin kokeilla kutomista. Sujuu paremmin joskin täytyy tehdä useampi kerros ennenkuin tulee valmista.

Innostuin nyt niin paljon lankojen lajittelusta että aion virkata ja kutoa paljon tänä vuonna. Käytän kaikki sohvalla istumisajat käsillätekemiseen ja josko saisin lankojakin hupenemaan.

Otin myös kuvan langoistani. Varmaan nauratte siellä ruudun toisella puolella... Ne mahtuvat tavalliseen muovipussiin mutta jos saan ne käytettyä tänä vuonna niin jippii! Tiedän että into laantuu viimeistään kesän korvilla mutta yritän kovasti saada aina jotain pientä tehtyä. Kutominen ja virkkaustaito kulkevat suvussa ja harjoittelu tekee mestarin.Kävin myös lainaamassa pari kirjaa kirjastosta vaikka netti on pullollaan ohjeita. Hypistelin kaupassa uutta ihanasti koukussa kirjaa enkä hinnan takia raaskinut ostaa. Kirjastossa oli 12 kirjaa tarjolla, kaikki varattuina ja 30 varausta päällä... En tähän hätään nyt edes varannut sitä itselleni.

Nyt kun olen järjestänyt itselleni paljon tekemistä, nin vähän harmittaa lopettaa loma ja mennä töihin. Mutta kun järjestää aikansa hyvin, ehtii enemmän.

2 kommenttia:

  1. Hyvä suunnitelma sinulla ... Käsitöitä sohvalla - Ihan parasta! ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Pitää vaan muistaa hörppiä samalla vettä ja liikkuakin välillä. Koukussa!

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)

Lukijat